Комедії онлайн
Блог
Меню сайта

Форма входа

Поиск

Календарь
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Женский журнал

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 10:24

    Головна » 2013 » Січень » 28 » Володимир Бортко: держпідтримка шкодить кіно
    13:41
    Володимир Бортко: держпідтримка шкодить кіно
    Держава буде виділяти гроші не тільки на соціально значущі фільми, але й на серіали. Ця допомога нашому кінематографу на користь чи на шкоду?


    Як треба б знімати кіно? Умовно це виглядає так: продюсер вірить в сценарій. Він бере в банку кредит. Наймає режисера, акторів і т. д. Знімає кіно, отримує касові збори, живе, не тужить і починає нову картину. Або йде у в'язницю, тому що фільм провалився, а борги треба повертати. Тобто він украй зацікавлений в якості картини.

    А як у нас? У банку говорять: «Зйомки? Добре! 15% річних! »На цьому все і закінчується. Навіть якщо ми знайдемо банк, згідний на 0%. Тому що прокатники ніколи не скажуть, які касові збори дала картина, скільки людина сидить в залі і скільки вони заплатили за квиток. Це найбільша таємниця, яка є в Росії. Вона навіть більш засекречена, ніж космічна програма. ВебКритик разоблачает мошенников в интернете

    Але кіно в країні повинно бути! Що робити? І люди йдуть з простягнутою рукою: «Держава, допоможи!» Причому допоможи по-ідіотськи: не знизили відсотки по кредитах, не зроби касу кінотеатрів прозорою, а дай грошей. І воно дає! 4 млрд руб. в рік.

    Але, як вже було сказано, продюсер на фільмі не запрацює нічого. А жити йому на щось треба? Так. Де він буде гроші брати? Відщипувати від бюджету фільму! А кінцевий результат його хвилює? Та ні в якій мірі! Як не хвилює держава запитання, кому і на що воно виділило мільйони. Тому з 80 з гаком фільмів, знятих у минулому році, 60 не побачив ніхто - вони просто не вийшли на екран!

    На мій погляд, така держпідтримка шкідлива. Набагато корисніше для нашого кінематографу буде, якщо держава нарешті зробить так, щоб не крали, щоб опустили банківський відсоток. У Європі він - 2%, в Америці - 0,5%. Бери і працюй! А у нас - 15%. Але, коли я починаю розповідати колегам по цеху ці очевидні речі, вони лише відмахуються. Тому що така система вигідна, зокрема, 8 Мейджор - нашим колегам, через яких і здійснюється «допомогу» держави.

    А вже кіно та серіали - як геній і лиходійство - речі абсолютно несумісні! Найуспішніша область, яка не потребує нічиєї підтримки - це телевізійне кіно. Тому що хвилина ефіру в прайм-тайм на центральних телеканалах - це мінімум 50 тис. дол 10 хвилин реклами, які можна вставити в одну серію серіалу, - це вже 500 тис. дол при собівартості серіалу в 200 тис. дол. Скачать лучшие приключения через торрент бесплатно!


    Переглядів: 1924 | Додав: JIexa | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Усі права захищені © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz