Комедії онлайн
Блог
Меню сайта

Форма входа

Поиск

Календарь
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Друзья сайта
  • Женский журнал

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 01.06.2024, 07:59

    Головна » 2012 » Листопад » 27 » Син Толкієна виставив Warner Bros позов на $ 80 млн
    12:06
    Син Толкієна виставив Warner Bros позов на $ 80 млн
    Організація Tolkien Estate, яку очолює Крістофер Толкієн - молодший син знаменитого письменника, і видавництво HarperCollins подали спільний позов проти Tolkien Enterprises (володіє правами на "Хоббіта" і "Володаря Кілець") Саула Заенца і компанії Warner Bros, New Line Productions і Middle-earth Enterprises. Сума позову $ 80 млн.

    Цього разу об'єктом конфлікту стали не фільми за мотивами книг Дж. Р. Р. Толкієна, а мерчандайзинг. Tolkien Estate вимагає уточнити контрактні межі прав Warner Brothers на The Hobbit та Lord of the Rings, стверджуючи, що підписаний ще в 1969 році договір передбачає лише обмежений дозвіл на продаж компанією "матеріального майна", яке в той час виготовлялося в рамках мерчандайзингових заходів - фігурки персонажів, посуд канцелярські товари, одяг та ін Документом ніяк не обумовлювалася передача кому-небудь прав на випуск електронних або цифрових товарів, на медіа, яких в 1969 році ще не було, а також нематеріальних прав, наприклад, на різні послуги, поширення копій фільмів або ігор через Інтернет, зокрема iTunes, створення мобільних додатків і т.п.

    В особливості Tolkien Estate обурюють електронні ігрові автомати, дизайн яких розроблений з використанням зображень персонажів і сцен з "Володаря кілець". У 26-сторінковому позові, зокрема, зазначено: "Створення азартних ігор не тільки виходить за рамки прав відповідачів, дані дії ображають шанувальників творчості Толкієна, завдають непоправної шкоди спадщини та репутації Толкієна і тієї безцінної доброзичливості, яку створюють його твори. Шанувальники публічно висловлюють своє сум'яття і жах, бачачи, що "Володар кілець" асоціюється з морально сумнівним (і очевидно далеким від літератури) світом онлайн-казино та азартних ігор. "

    Таким чином, впевнені в Tolkien Estate, Warner Bros. має намір перетворити наявні в неї обмежені права на на інтелектуальну власність письменника в своє необмежене право використовувати його твори і персонажів, як їй заманеться.

    На думку ж деяких фахівців, Warner Bros. використовує "голлівудську бізнес-модель", яку багато сучасних кінокомпанії часто застосовують, щоб не платити комусь за роботу або інтелектуальну власність: "бери те, що тобі спускають з рук, а потім бреши, щоб не змусили оплачувати." Warner Bros. створює величезного видовищного гіганта для того, щоб максимізувати касові збори, як за рахунок цілої імперії фільмів, так і за рахунок відеоігор і спін-оффов (книг, серіалів, ігор "за мотивами" основного твору). Завдання при цьому одна - збільшувати дохід своїх акціонерів.

    Нагадаємо, що два роки тому Tolkien Estate вже подавав до суду на кінокомпанію New Line Cinema, звинувачуючи її в невиплаті доходів. До суду справа не дійшла, однак сума компенсації не розголошується досі.
    Переглядів: 347 | Додав: JIexa | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Усі права захищені © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz